12 Aralık 2017 Salı

Sır Saklayabilir Misiniz? / @kitap_dostum


SIR SAKLAYABİLİR MİSİNİZ?

Merhaba Kitap Dostlarım! Sır saklayabilir misiniz? Yatılı okulda okuyan Özgür ve Soner, iki sıkı dost.Özgür biraz daha ılımlı,mantıklı kararlar alan, dost canlısı bir delikanlı. Soner ise, midesine düşkün, iyi niyetli olsa da Özgür uyarmasa kendi kazancına göre hareket edebilecek bir genç. İki arkadaş derslerden sıkılmış,aylak aylak dolanırken etrafında oyun oynayan arkadaşlarına dahil olmak istiyorlar.Lakin üst sınıflar ya onları dışlıyor yada para vermelerini talep ediyorlar.Hal böyle olunca iki arkadaş kendi kendilerine meşgale bulmak zorunda kalıyorlar. Amaçsızca dolanırken, okulun kütüphanesinin önünden geçiyorlar. Daha önce hiç girmedikleri bu kitaplarla dolu yer, hayatlarına yeni bir macerayı getiriyor. Kütüphanede görevli üst sınıf öğrencisi Levent'in de kendilerini soğuk karşılayacağını düşünüyorlar ama hiç de bekledikleri gibi olmuyor.

Levent onları tanıyor hatta kişiliklerini çok da iyi analiz ediyor. İki dost başta buna şaşırıyor ki diyalog halinde olan Özgür iken, Soner uyuklamayı tercih ediyor. Levent'in iki dosta bir teklifi var. Bu teklifle birlikte çözülmesi gereken bir şifre var. Ki şifreyi çözmeniz oldukça kolay sayılır...

Üçlü grubumuz bir hazinenin peşinde lakin bu hazineden ne çıkacak bilinmez. Kitap karakterleri 10.sınıf öğrencisi olsalar da bana kalırsa biraz daha küçük yaşa kitap ediyor. Kitabın içerisinde hoş çizimler de mevcut, ince bir macera kitabı.

Çabucak okuyacağınız akıcı nitelikle bir eser "Yatılı Okuldaki Hazine". Ve sanırım kitabın devamı da gelecek. Çünkü hazine nedir, onu henüz tam öğrenemedik. Keşke bu kitapta peşinde gittikleri idealler sonuca ulaşsaydı. Kitap, aynı zamanda yazarında gençliğinden birtakım izler taşıyor. Okumak isteyenlere öneririm.

PUANIM: 4.5 / 5


     @kitap_dostum

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder