28 Eylül 2013 Cumartesi

Onat'tan Masal Kitabı (Batman Çağdaş Gazetesi)




ONAT'TAN MASAL KİTABI 

            On yılı aşkın zamandır Batman’daki çeşitli okullarda görev yapan ilkokul öğretmeni Polat Onat’ın dördüncü kitabı geçtiğimiz günlerde Nesil Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

            Önceki yıllarda piyasaya sunulan şiir ve roman çalışmalarıyla ülke çapında ilgiyle karşılanan Polat Onat, bu kez ilginç bir kitapla küçük okurlara hitap ediyor. “Şiir Madalyonunun Gizemi” adlı bu masal kitabında, heyecanlı akışın içeriğine şiirlerin de serpiştirildiği, türlerarası bir yapı oluşturulmuş.

            Çocuklara şiir türünü de sevdirecek bir tarzda, kurgunun içine yerleştirilmiş on tane ilginç şiir var. Ayrıca minik okurların, kitaba aktif olarak yazarak katılmaları amacıyla boş sayfalar da bırakılmış.

            Polat Onat’ın kaleme aldığı “Dias’ın Maceraları: Şiir Madalyonunun Gizemi” adlı bu kitap, Büşra Akbulut’un birbirinden güzel resimleriyle bezenmiş, birçok ilginç hayali kahramanının heyecanlı bir şekilde sahne aldığı başarılı bir masal. Kahramanımız Dias’ın ileride başka kitaplarla, yeni serüvenlere açılabileceği izlenimi de uyanmıyor değil doğrusu.     
           

            Genel olarak, test çözme odaklı olarak yetiştirilen miniklere, kendi seviyelerine uygun dozda edebiyat sevgisi aşılayan, okuduğunda büyüklerin de belli oranda tat alacakları, bu hoş kitabı tüm kitapçılarda bulmak mümkün. 

      Barış Arslan / 16 Eylül 2013
      Batman Çağdaş Gazetesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder