25 Ekim 2017 Çarşamba

Yazarlıkla İlgili En İyi 99 Film / Arka Kapak Yazısı



            Edebiyat ve sinema her zaman birbirini destekleyen sanat dalları olmuştur. Çoğunlukla sinema edebiyattan etkilenmiştir. Sinemacılar, kâğıt üzerinde duran büyük hikâyeleri ve etkileyici romanları görselliğe dökerek, beyaz perde üzerinden daha geniş kitlelere ulaştırma yolunu seçmiştir.

            Bu kitapta ise tam tersi oluyor ve edebiyat sinemadan etkileniyor. Ve yazarlığın tüm yönlerini yansıtan etkileyici filmlerden bir seçki oluşturarak bünyesinde topluyor. Yazmanın büyüsünü, zorluklarını, hazlarını, neşesini, sırlarını, bunalımlarını anlatan unutulmaz filmleri tek tek ele alarak tanıtmayı hedefliyor. Konuyla ilgilenenlere pratik bir kılavuz olma amacı taşıyor.

            Elinizdeki kitap, yazarlar ve edebiyat meraklıları özelinde tüm okurlara "Yazar Filmleri" kategorisindeki, dünya sinemasındaki en önemli yapıtları, derli toplu olarak sunma niyeti sonucunda ortaya çıkmıştır. Ve alanındaki önemli bir eksikliği gidermiştir.

            Yazarlığın türlü hallerini, usta sinemacıların kadrajından izlemenin, edebiyata olan yaklaşımı derinleştirip zenginleştireceğine şüphe yok. Bu kitapta bahsi geçen filmleri seyretmenin, tüm okur ve yazarlara, farklı ve derin bir perspektif açacağına inanıyoruz.


            Şairlerin ve yazarların, etkileyici bir görselliğe dökülmüş ders niteliğindeki mesajlarını, buradaki filmler vasıtasıyla eleştirel ve inceleyici bir gözle izlemek, kitapları ve edebiyatı hayatında ciddi bir öge olarak tanımlayan tüm sanatseverlere önemli fikri kazançlar sağlayacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder