7 Kasım 2013 Perşembe

Dias'ın Şiirli Serüveni / Şiir Madalyonunun Gizemi






DİAS'IN ŞİİRLİ SERÜVENİ

     Kitabın adı "Şiir Madalyonu’nun Gizemi". 
     Yazarı bir şair: Polat Onat.  

     Kitapta anlatılan bir masal ama bu masal şiirlerle ilerliyor. Yazar, kitapta çocukları şiirle buluşturmak istiyor. Bunu da kitabın sonunda itiraf ediyor:

      “Sadece şair olmaya kalkışmayın. Doktor olun, pilot olun, avukat olun, öğretmen olun. Ama bir tarafınız hep şair olarak kalsın. Hayatı bir şiir gibi yaşayın. Hangi mesleği yaparsanız yapın, şiirle bağınızı koparmayın. Emin olun bu sizi daha mutlu ve huzurlu kılacak.” 

     Masalın kahramanı Dias, bulduğu şiir madalyonunu şair Talop Tano’ya ulaştırarak onu özgürleştirmeye çalışıyor. Kahramanın bu yoldaki maceraları kitabın masal yanını oluşturuyor. Dias yolculuğunda çeşitli hayvanlarla karşılaşıyor: Dört kanatlı kırmızı kartal, sarı saçlı fare, tek kulaklı mavi maymun, uzun burunlu pembe yılan, gözlüklü kutup ayıları, boynuzlu kaplan, şişman akrep…

     Zahmetli yolculuğun sonunda madalyonu ulaştırmayı başarıyor da. Masal, Talop Tano’nun şu sözleriyle bitiyor: “Sevgili dostum! Sanılanın aksine ben mecbur olduğum için değil, sevdiğim için şiir yazıyorum!”

          Murat Tokay / 14 Ekim 2013


Şiir Madalyonunun Gizemi
Polat Onat
Nesil Çocuk, 70 sayfa

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder