24 Aralık 2012 Pazartesi

Necati Albayrak: "Âdem Yoksun Değil, Asıl İntihar Eden Şiirdir"


Âdem Yoksun Değil, Asıl İntihar Eden Şiirdir

      "İntihar Etmiş Bir Taşra Berberinin Şiir Kitabı ve Önsözü" adlı güzel bir kitap yazmış sevgili Polat, ilk örnek diyebileceklerimizden: Kısa öyküler, deneme ve şiirler iç içe; hiçbiri diğerini dışlamıyor. Sona erdiğinde, erken bitmişlik duygusuna bırakıyor sözcük ve şiirler yerlerini. İyi ürünlerde hep aynısı olur zaten.

     Zamansızlık şair Âdem Yoksun’un intiharı bakımından da geçerli (İntiharın zamanı varmış gibi! Bu son tümcedeki tehlike, 'her an yapılabilir-yapılmalıdır' içeriğinde bir sonuca yol veren kapıların aralanmasında gizleniyor sanırım daha çok. Öyle değil tabii.) Ve ölümü bekletmemek tercihine ilişkin gerekçe, pek de açılım bulmaksızın gizemli gözler'e yüklemiş tüm ağırlığını. O gözlerle bakmak gerektiğine işarette bulunulmuş belki de.

     İşaret olunana kendimce baktım. Asıl intihar edenin şiir olduğunu duyumsadım iliklerime değin. Yürekli, dürüst, sorgulayıcı bir çalışma. En 'çekici' yönü ise alaycılığı: Sizi sizden alıp yine size getiriyor. Olmayan size! Biz buyuz. Şiirle uğraşan hemen herkesin okuması gereken bir kitap. 

    Necati Albayrak
    24 Aralık 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder