18 Şubat 2012 Cumartesi

En Beğendiğim 25 Film















































- Sinema, sıkıcı bölümleri atılmış hayat dilimleridir.

- Bir filmde kötü adam ne kadar iyi olursa film o kadar iyi olur.

Alfred HİTCHCOCK

10 yorum:

  1. shawshank..
    tek geçerim her zaman .. hatta dün söyledim ..
    -esaretin bedelini izlemek istiyorum seninle..
    belkide 50 kez izledim ama hiç bıkmam ..tık nefes izlerim

    YanıtlaSil
  2. Daha bugün aklımdan geçiyordu böyle bir liste hazırlamak. Başladım not almaya; ama sonra çok zorlandığımı fark ettim. Cidden zor bir iş sinefil için, binlerce film arasından yirmi beşini seçmek . Tebrik ederim bu yüzden :)

    Casablanca, On the Waterfront ve The Shining'i görmek mutlu etti beni.

    YanıtlaSil
  3. bayılırım film listelerine. ben de bi ara yazmıştım en sevdiğim 25 filmi blogumda. ve en iyi 25 filmi. en sevdiklerim arasında listenden travis bickle var. bu, gelmiş geçmiş en sevdiğim filmdir. listendekilerin hepsi klas sahiden. benim açımdan fargo, u turn ve shining en iyileri. :) sinemasever olduğun belli. çok hoşuma gitti.
    ama bak çok amerikancısın. amerikan sineması, avrupa sinemasının yanında çok cılız kalıyor. sica okey. ama bak, ispanyol, italyan, ingiliz, fransız, alman ve balkan sinemaları, amerikayı siler atar. bir de uzakdoğu. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de tercihim Avrupa'dan yana. Ama yine de Amerika'dan da iyi işler çıkıyor. Fargo ve Pulp Fiction mesela :)

      Sil
  4. Çok güzel tespitler var ama beni en çok etkileyen 2 film var burada.Polisiye-gerilim manyağı olarak seven ve Bir Stephen King uyarlaması olan esaretin bedeli.Bu güzel liste için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,

    Bazı şeylerde kolaycılığa kaçmanın yolu hemen "zevkler ve renkler tartışılmaz" der ve kurtuluruz. Aslında eleştireceğimiz bir yerler vardır ama, işte dediğim gibi en kolayı kaçmak ya, biz de kolayı seven bir milletiz, hemen kaçarız.

    Yukarıda anlatmaya ve izah etmeye çalıştığım konunun şu anda sizin en beğendiğiniz 25 filmle ilgili doğrudan bir alakası yok, ama dolaylı bir alakası var. O da nereden aklıma geldi. Hani siz en beğendiğim 25 film demişiniz ya, filmlerinize baktım, hiç benim beğendiğim filmlerden birini bile göremeyince aklıma hemen bu konu geldi ve ben de onun için yazdım. Kendi kendime dedim: "Polat bey bir eğitimcidir, asla benim neye değinmek istediğimi yanlış anlamaz, sohbet havasından öylesine yazmak istedim. Hani ortak olduğumuz bir film olsaydı, onun üzerine birşeyler yazardım. Bulamayınca, ben de böyle yazmaya karar verdim. Kaş yapayım derken göz çıkarttıysam ya da sürç-ü lisan ettimse affola...

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  6. :D Ortak nokta ortaca..

    Profilimdeki filmlerden izlemedikleriniz varsa kendimce tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  7. Hello, I am a new follower(466). Thank you for stopping by! I hope your day is a good one and that you will come back again soon. Greetings from Rio de Janeiro/Brasil!
    Nelson Souzza :)

    YanıtlaSil
  8. Burda izlemediğim 10 kadar film var,sizin zevkinize güveniyorum fırsat buldukca hepsini izleyeceğim...teşekkürler

    YanıtlaSil