3 Ocak 2011 Pazartesi

E Dergisi - Şiir Noktası (2001)



ŞİİR NOKTASI (2001)
Orhan Alkaya


(...)
Polat Onat'ı da pek yakında tanıştıracağım sizlerle. Bir dizesine takıldım 'Biraz Daha veya Üstü Kalsın' şiirinde.
"biraz olsun yapıcı olun diyor Bogart ağzında sigarasıyla / ben daha ölmedim / sene kırk birdi."
Filmi çıkartamadım. 'The Maltese Falcon' (Malta Şahini) ise eğer, tarih doğru. 'Casablanca' ise, film 1943'te çevrilmişti. Belleğimi bağışlasın sevgili kardeşim ve hemen haber versin. Gönderdiği şiirler üzerinde biraz daha çalışırsa sevinirim.
(...)
Orhan ALKAYA
E Dergisi, Sayı: 24
Mart 2001, Sayfa: 84


*************************


(...)
Polat Onat iyi bir şair olacak gibi; yanı sıra sinemaya ilgi duyuyor. Şiir ve sinema yakın disiplinlerdir. İmge üretme teknikleri benzeşir. Polat'a son dönem İran sinemasını izlemesini özellikle salık veririm. Az diyalogla görüntü dilini 'proksometrik' anlamda çok iyi ilişkilendiriyorlar. Abbas Kiarostami, Majid Majidi, Mohsen Makhmalbaf, Samira Makhmalbaf -bir öncekinin kızı- gibi çok önemli yönetmenleri var.
(...)
Orhan ALKAYA
E Dergisi, Sayı: 25
Nisan 2001, Sayfa: 62


************************


(...)
Polat Onat, görsel imgeleri çok güçlü, şiir dersinde biraz devamsız, ama her hâlükârda tanışılması gereken bir yolcu. 22 yaşında, Elazığ Karakoçan'da veteriner teknisyeni. Mandaların, sığırların, ineklerin, çoban köpeklerinin dertlerine derman oluyor. Yani insan gibi emek veriyor. Ayrıntıya bakıyor, görüyor. Önü açık ve geleceği kendi çalışmasına bağlı.
(...)
Orhan ALKAYA
E Dergisi, Sayı: 26
Mayıs 2001, Sayfa: 73

1 yorum:

  1. Gracias por seguirme amigo,es un honor para mi y un gusto seguirte a ti.Que tengas un lindo día lleno de paz y armonía.

    http://socialculturalyhumano.blogspot.com/

    YanıtlaSil