20 Aralık 2017 Çarşamba

Yatılı Okulda Gizemli ve Heyecanlı Bir Yolculuk / @kalabalikevim

YATILI OKULDA GİZEMLİ ve HEYECANLI BİR YOLCULUK

            Ancak yatılı okulda okuyanlar bilirler tereyağlı ekmeğin, ballı, tahin-pekmezli kahvaltıların kıymetini. Ben de Kabataş Erkek Lisesinde zorla yatılı kalmayı başarabilmiş ilk kız yatılılardanım. İyi ki annemle babamı ikna etmişim ve bir daha hiç unutamayacağım anıları biriktirdiğim Boğaz kenarındaki güzel lisemde bir dönem de olsa yatılı kalabilmişim. Keşhane, yemekhane, jetonlu telefon, yakamoz eşliğinde gezen teknelerden atılan havai fişekler,hayaller, çantalara doldurulup getirilen bilumum yasaklılar.

            Yatılı olmak, aileden uzak kalmak, birey olmaya çalışmak, rüştünü ispat edebilmek zordur çoğu kez ergenlikte. Kimi için yatılı okul bir kaçış, bir liman, sığınaktır. Kimisi içinse terk edilmişliğin dip yaptığı yerdir. Ama çok tecrübe kazandırır, kardeşten yakın dostluklar edindirir, ekmeğini bölüp yemeği gerektirir.

            Çömezlikse en zorudur. İtilip-kakılıp sıra sonuna kalıp belki de hiç yemek yiyemeden yatmaktır. Hep bir sonraki senenin gelmesini hayal eder, çömezliğin biteceği günleri sayarsın ama son sınıf olana kadar bırakmaz bu çömezlik illeti yakanı.

            Kitaptaki olaylar zinciri yatılı okulda iki samimi dost olan daimi yatılı Özgür ve Soner’in haftasonu can sıkıntısını geçirmek için gezinirken üst sınıftan Levent ile karşılaşmalarıyla başlar. Kütüphane görevlisi Levent bu iki çömeze yakınlık gösterip kendi kurmuş olduğu Sır Kardeşliği Kulübüne üye olmaları için bunları ikna eder ve hep birlikte kütüphanenin tozlu rafları arasında gizemli bir yolculuğa çıkarlar ama ne yolculuk! Herkesin uyuduğu saatte, nöbetçi öğretmene yakalanmadan yatakhaneden çıkabilecekler mi? Yoksa yakalanıp Gestapo’nun eline mi düşecekler? Hazine var mı? Yoksa Levent’in bir oyunu mu?

            Eh, artık gerisini de siz okuyun bakalım bu sırrı çözebilecek misiniz?

            Kızım henüz başlayamadı ama bu kitap beni benden alıp 23 sene evveline götürdü. Elinize sağlık Polat Bey...  Cidden çok beğendim kitabı... Merakla serinin geri kalanını bekliyorum. Genç Destek Yayınlarına, bu hoş kitabı çocuklarımıza kazandırdığınız için size de teşekkürler. 

                    @kalabalikevim


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder